Yabancı Personellerin Harç Miktarı

Yabancı Personellerin Harç Miktarı

harc492 sayılı Harçlar Kanunu gereğince Yabancılara verilecek Çalışma ve İkamet İzinleri belirli bir Harç Miktarı ödemesine tabi tutulurlar. Yurt içinden yapılan çalışma izin başvurularında ve süre uzmanlarında izin belgesi düzenlenmeden önce çalışma izni ve ikamet izni harçlarının yatırılması gerekmektedir.

Yurt dışından yapılan başvurularda çalışma ve ikamet izin harçları çalışma vizesi alınırken yabancı şahıs tarafından ilgili dış temsilciliğimize yatırılmaktadır.

2017 Yılı Harç Miktarı

ÇALIŞMA İZNİ HARÇ TUTARLARI SÜRE 2016 YILI HARÇ TUTARI 2017 YILI HARÇ TUTARI
Süreli Çalışma İzin Belgesi

(Süre uzatımları da aynı miktarda harca tabidir)

1 yıla kadar (1 yıl dahil)

Bir yılı aşan süreler için tam yıl harcı alınır).

500 TL 537,50 TL
Süresiz Çalışma İzin Belgesi 5000 TL 5375,00 TL
Bağımsız Çalışma İzin Belgesi 5000 TL 5375,00 TL

 

DEĞERLİ KAĞIT BEDELİ
Bakanlığımızca düzenlenen her bir çalışma izni veya çalışma izni muafiyetinden 2017 yılı için 63,00 TL değerli kağıt bedeli alınacaktır.

HARÇLARIN YATIRILMASI

Yabancıların çalışma ve ikamet izinleri için yatırılması gereken harç tutarları aşağıdaki banka şubelerine yatırılacaktır.

Çalışma izin belgesi için gerekli harç tutarları bankalarda bulunan Maliye Bakanlığına ait hesaplara şahsın yabancı kimlik numarası beyan edilerek yatırılacaktır. Harç ödemesi yapılabilecek Bankalar:

1.) T.C. Ziraat Bankası, 2.) T. Vakıflar Bankası, 3.) T. İş Bankası

Bildirim tarihinden itibaren 15 gün içinde istenilen harcın yatırılmaması halinde çalışma izin başvurusu işlemden kaldırılacaktır.

Detaylı bilgi için bize ulaşın.

No Comments

Post A Comment