Çalışma İzinlerinde Süre Uzatımı

Çalışma İzinlerinde Süre Uzatımı

sureuzatimi4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun 5’inci maddesine göre; Süreli çalışma izni, hizmet akdinin veya işin süresine göre, belirli bir işyeri veya işletmede ve belirli bir meslekte çalışmak üzere en çok bir yıl geçerli olmak üzere verilmektedir.

Bir yıllık kanuni çalışma süresinden sonra, aynı işyeri veya işletme ve aynı meslekte çalışmak üzere çalışma izninin süresi iki yıl daha uzatılabilmektedir. Üç yıllık (1+2) kanuni çalışma süresinin sonunda, aynı meslekte ve dilediği işverenin yanında çalışmak üzere, çalışma izninin süresi üç yıl daha kadar uzatılabilmektedir.

Çalışma izninin uzatılabilmesi için çalışma izninin bittiği tarihten geriye doğru en fazla iki aylık sürede olmak kaydıyla, izin süresi sona ermeden uzatma başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

Şirketiniz de çalıştırmış olduğunuz yabancu uyruklu personellerinizin süre uzatımı işlemleri için gerekli olan ana sart ” Vergi Borcu ” ve ” Sigorta Borcu ” olmamasıdır. Şirker ortağı ve sahibi olan yabancı uyruklu personelleriniz de ise ” Vergi Borcu ” ve ” Bağkur Borcu ” dikkate alınmaktadır.

Ev hizmetleri ( yaşlı , çocuk , hasta ) personeli olarak çalıştırmış olduğunuz personelleriniz de ise öncelikle sigortasının eksiksiz ve düzenli bir şekilde ödenmiş olması dikkate alınır.

Şirketiniz de veya evinizde çalıştırdığınız yabancı uyruklu personellerinizin süre uzatım işlemleri için best danışmanlık hizmetinizdedir.

Detaylı bilgi için bize ulaşın.

 

No Comments

Post A Comment