Türk Vatandaşlığına Geçiş İzni

Türk Vatandaşlığına Geçiş İzni

kimlik-300x150Türkiye’de her yıl binlerce yabancı vatandaşlık hakkı talep etmektedir. Tabi her ülke gibi Türkiye’de vatandaşlık almanın da bir takım kuralları vardır. Vatandaşlık izni almak için çeşitli belgelerin alınması ve farklı yerlerden izinler alınması gerekmektedir. Best danışmanlık olarak Türk Vatandaşlığına Geçiş İzni için yapılması gereken tüm işlemler, alınması gereken evraklar ve başvurulması gereken yerler ile ilgili her konuda sizlere uzman kadromuz ile hizmet vermekteyiz.

Türkiye’de Vatandaşlık Hakkı Kazanmanın Yolları

Ülkemizde vatandaşlık hakkı iki yol ile kazanılır. Birincisi anne ya da babanın herhangi birisinin Türk olmasından kaynaklı doğum ile kazanılan vatandaşlıktır. İkincisi ise yetkili makam kararı ile Türk Vatandaşlığına Geçiş İzni alınmasıdır. Kanunda belirtilen şartları taşıyan kimseler Türk vatandaşlığı hakkı kazanabilir. Bu hakkı kazanmak isteyen yabancı, yetkili makamlara yaptığı başvur ve sonrası alınacak karar ile isteğini gerçekleştirmektedir. Bu kişilerin Türk vatandaşlığı için en az 5 yıl ikamet vizesi ve ülkemiz sınırları içerisinde yasal bulunma zorunluluğu bulunmaktadır. Bunu sağlamanın yollarından ilki gayrimenkul satın almak ya da en az 3 yıl süre içinde çocuğu olması durumunda evli kalmak, çocuğu yok ise de en az 5 yıldır evli durumunda olmaktır. Ayrıca Türkiye içinde yatırım yapan kişiler de istisnai olarak Türk vatandaşlığı kazanmaktadır.

Türk vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu vatandaşlarımız da artık bizler gibi seçme seçilme hakkı başta olmak üzere birçok haktan faydalanacaklardır. Türk Vatandaşlığının kazanılmasında başvurular yurt içinde yerleşim yerinin bulunduğu valiliğe, yurt dışında ise dış temsilciliklere bizzat veya bu hakkın kullanılmasına ilişkin özel vekâletname ile yapılır.Vatandaşlık başvurularında aranılan belgelerin eksiksiz olması durumunda kısa bir süre içerisinde işlemleriniz sonuçlanır.

Başvuru da bulunmak isteyen tüm yabancılar için Nüfus ve Vatandaşlık işleri tarafından belirlenen yeterliliklerden bazıları ise;

– Başvuru sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması
– Türkiye’de en az 5 yıl ikamet etmiş olmak. 5 yıl içinde 180 günden fazla ülke dışında bulunulmamalı
– Türkiye’de ikamet amacını belirten belgelerin bulunması
– Bulaşıcı bir hastalığı bulunmamak
– Yeterli derece Türkçe konuşabilmek
– Kendine ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere yetecek derecede geliri olmak şeklinde sıralanmaktadır.

2016/9601 Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/01/20170112-24.pdf

Detaylı bilgi için bize ulaşın.

No Comments

Post A Comment